Nascholing supervisie

Training “Ervaringsgericht werken binnen supervisie: krachtig affectief”

LVSC geaccrediteerd voor 1,5 PE punt.

De inhoud van deze ééndaagse training bestaat uit de beginselen van het ervaringsgericht leren werken binnen supervisie. Ervaringsgericht werken betekent dat de supervisor zijn interventies kiest op basis van wat hij ervaart aan de hand van wat de supervisant vertelt, schrijft en laat zien. Een belangrijk element is de affectieve benadering van de supervisor van het leren. Hierbij wordt stilgestaan bij dat het leren binnen supervisie emoties oproept, welke implicaties dat heeft voor het leren en hoe je hier als supervisor zodanig mee om kunt gaan dat er een krachtige leeromgeving ontstaat.

Elementen die aan de orde komen: 

  • Wat ervaringsgericht werken inhoudt
  • Affectieve benadering van leerprocessen
  • Werkrelatie
  • Hier-en-nu als leermateriaal
  • Eigen positie
  • Achtergrond in psychodynamiek die speelt in het contact tussen supervisor en supervisant en hoe dit te hanteren. 

De training verschaft inzicht in zowel eigen patronen als van supervisanten en geeft handvaten om hiermee om te gaan. Er wordt gewerkt met theorie, afgewisseld met toepassen op eigen casuïstiek en ervaringsgerichte oefeningen. Er is plaats voor 15 personen met een minimum van 10.

Praktische informatie:                                               

De training vindt plaats op zaterdag 22 mei 2021 van 9.30 uur tot 17.00 uur en is inclusief verzorgde lunch. De locatie is een ruimte van de Fonteinkerk in Amersfoort. 

De kosten voor deze training bedraagt € 175. LVSC leden krijgen 10% korting (€ 157,50). In geval van corona-gerelateerd annuleren wordt het volledige bedrag gerestitueerd.   

Je kunt je opgeven door te mailen naar info@competentcoaching.nl