Over mij

 “Ken jezelf en je kent de ander” – Merel

In het werkelijk kennen van mezelf, ken en (h)erken ik de ander. Het onder ogen zien van mijn eigen worstelingen, angsten en verlangens heeft mij doen realiseren dat werkelijk contact schuilt in de mate waarin we in staat zijn elkaar te zien zoals we zijn, inclusief kwetsbaarheden. Deze maken ons compleet, we herkennen onszelf in elkaar.

De ontwikkeling en groei van mijzelf en anderen is wat mij gegrepen heeft in dit leven en mij steeds weer inspireert. Ik geniet ervan wanneer ik bij kan dragen aan de groei van iemand, of dat nou cliënten, stagiaires, partners, gezinnen, collega’s of teams zijn.

Mijn initiële beroepsopleiding is Sociaal Pedagogische Hulpverlening (’00), waarna ik 7 jaar gewerkt heb in de kinder-en jeugdpsychiatrie, vooral met kinderen en hun gezinnen waarbij sprake was van autisme. Inmiddels werk ik alweer bijna 9 jaar met (jong)volwassenen met autisme en mensen met diverse psychische problematiek (bijvoorbeeld depressie, schizofrenie, ADHD, DIS) . Intussen wilde ik me verder specialiseren in het begeleiden van mensen en startte ik met de Voortgezette Opleiding Supervisie en Coaching (’08) aan Hogeschool Windesheim. Sindsdien heb ik een eigen praktijk naast mijn parttime vaste baan in de GGZ. In juni 2014 heb ik de Gestaltgezins- en relatietherapie opleiding afgerond aan het Kempler Instituut Nederland en geef ik ook therapie.

Sinds juli 2015 ben ik ook leersupervisor en heb ik een opleidingstraject gevolgd om supervisiekundedocent te worden. Vanaf september 2017 ben ik als docent verbonden aan het Kempler Instituut NederlandKempler Instituut Nederland, voor de ervaringsgerichte supervisorenopleiding.

In het studiejaar 2016/2017 heb ik supervisie verzorgd aan de 2-jarige Post HBO opleiding Rouw en Verliesbegeleider van het Landelijk Steunpunt Rouw (LSR).

Ik ben aangesloten bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC), de Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie (NVAGT) en bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

Ik houd mijn eigen kennis en ontwikkeling op peil door intervisie, (Gestalt)supervisie en nascholingen te volgen.

 

_URS9981