Testimonials

Liefdevol confronteren

Merel is tijdens het eerste jaar van mijn opleiding tot ervaringsgericht supervisor, aan het Kempler instituut, mijn leersupervisor geweest. In een groep met twee mede-supervisanten hebben we hard gewerkt aan onze ontwikkeling.

Merel heb ik daarin ervaren als een zeer ervaren, betrokken, warme begeleider, die scherp de processen in de gaten hield, ons als deelnemers stimuleerde het theoretisch geleerde in de leersupervisie op elkaar te oefenen, en ons steeds weer bracht tot de kern van de zaak.

Concretiseren, concretiseren, concretiseren zal je redden!

Waarbij de nadruk op het voelen wat er in je lijf gebeurt, en dat gebruiken in je nadere analyse van pijnpunten, persoonlijke opbouw en leerpunten ons alle drie heel veel gebracht heeft.

Mijn belangrijkste leerpunt was daarin durven confronteren, en de manier waarop Merel mij daarin geholpen heeft, vaak op indirecte wijze, heeft mij met name geleerd, waar die angst voor confronteren vandaan komt, zodat ik er mee verder kan, én dat er een liefdevolle manier van confronteren bestaat, waarin Merel met name uitblinkt!

Door haar persoonlijke benadering, waarbij ze er niet voor terug schrok ook zichzelf te laten zien, is zij voor mij een voorbeeld geweest, en heb ik me steeds veilig bij haar gevoeld.

Hilde, Huisarts en Supervisor in opleiding
2020-01-07T14:25:39+01:00
Merel is tijdens het eerste jaar van mijn opleiding tot ervaringsgericht supervisor, aan het Kempler instituut, mijn leersupervisor geweest. In een groep met twee mede-supervisanten hebben we hard gewerkt aan onze ontwikkeling. Merel heb ik daarin ervaren als een zeer ervaren, betrokken, warme begeleider, die scherp de processen in de gaten hield, ons als deelnemers stimuleerde het theoretisch geleerde in de leersupervisie op elkaar te oefenen, en ons steeds weer bracht tot de kern van de zaak. Concretiseren, concretiseren, concretiseren zal je redden! Waarbij de nadruk op het voelen wat er in je lijf gebeurt, en dat gebruiken in je nadere analyse van pijnpunten, persoonlijke opbouw en leerpunten ons alle drie heel veel gebracht heeft. Mijn belangrijkste leerpunt was daarin durven confronteren, en de manier waarop Merel mij daarin geholpen heeft, vaak op indirecte wijze, heeft mij met name geleerd, waar die angst voor confronteren vandaan komt, zodat ik er mee verder kan, én dat er een liefdevolle manier van confronteren bestaat, waarin Merel met name uitblinkt! Door haar persoonlijke benadering, waarbij ze er niet voor terug schrok ook zichzelf te laten zien, is zij voor mij een voorbeeld geweest, en heb ik me steeds veilig bij haar gevoeld. Hilde, Huisarts en Supervisor in opleiding

Doortastend

Over de leersupervisie bij Merel. In het moment. Betrokken en in contact. Voortdurend (door)tastend waar ik in mijn (leer)proces was en daarbij aansluitend. Bemoedigend maar ook confronterend. Oprecht. Helder en verhelderend. Steunend in mijn verdere professionele ontwikkeling als supervisor, maar ook in mijn groei als mens.

supervisor-in-opleiding, juni 2016
2016-04-04T16:58:30+01:00
Over de leersupervisie bij Merel. In het moment. Betrokken en in contact. Voortdurend (door)tastend waar ik in mijn (leer)proces was en daarbij aansluitend. Bemoedigend maar ook confronterend. Oprecht. Helder en verhelderend. Steunend in mijn verdere professionele ontwikkeling als supervisor, maar ook in mijn groei als mens. supervisor-in-opleiding, juni 2016

Rouwproces

Ik ben een week na het overlijden van mijn vader in contact gekomen met Merel. Ze was al meteen positief over hoe snel ik hulp zocht, hoe sneller hoe beter. Ik had vanaf het eerste moment een goed gevoel en kwam er 1 x in de week. Met haar hulp ben ik op een goede manier het rouwproces ingegaan en heeft me daarbij veel inzichten gegeven ook in mijzelf. Ik heb meer over mijzelf geleerd en ben sterker in mijn schoenen gaan staan. Wat ik erg fijn vind aan Merel haar manier van therapie is dat ze ook eigen ervaringen deelt. Dit gaf mij een gevoel dat het ging om het mens in mij en dat het niet iemand is die naar je moet luisteren. Ook werkte het voor mij heel goed dat ze op energetisch niveau met je kan connecten. Ik als hoog gevoelig persoon had dit echt nodig. Dankzij Merel heb ik geleerd naar mijzelf te luisteren, met mijn gevoel contact te maken en grenzen aan te geven.

Helen van de Waerdt, juni 2018
2018-09-06T12:44:21+01:00
Ik ben een week na het overlijden van mijn vader in contact gekomen met Merel. Ze was al meteen positief over hoe snel ik hulp zocht, hoe sneller hoe beter. Ik had vanaf het eerste moment een goed gevoel en kwam er 1 x in de week. Met haar hulp ben ik op een goede manier het rouwproces ingegaan en heeft me daarbij veel inzichten gegeven ook in mijzelf. Ik heb meer over mijzelf geleerd en ben sterker in mijn schoenen gaan staan. Wat ik erg fijn vind aan Merel haar manier van therapie is dat ze ook eigen ervaringen deelt. Dit gaf mij een gevoel dat het ging om het mens in mij en dat het niet iemand is die naar je moet luisteren. Ook werkte het voor mij heel goed dat ze op energetisch niveau met je kan connecten. Ik als hoog gevoelig persoon had dit echt nodig. Dankzij Merel heb ik geleerd naar mijzelf te luisteren, met mijn gevoel contact te maken en grenzen aan te geven. Helen van de Waerdt, juni 2018

Supervisie is een kunst…

Bij Merel heb ik supervisie gevolgd, 15 bijeenkomsten. Ik ben enthousiast over haar supervisie en wat dat me gegeven heeft. Haar kracht is haar persoonlijke stijl: oprechte belangstelling en betrokkenheid op mijn inbreng en ontwikkeling. Het fijne vond ik haar stijl van reageren: met mildheid, strengheid, gevoel en wijze raad heeft ze me begeleidt. Het is een kunst hoe ze me heeft geholpen balans te vinden in mijn denkwereld en gevoelswereld, en om mezelf serieus te nemen. Het is te merken dat Merel ook therapeut en coach is, dat versterkt de supervisie. Ik kijk terug op een intensief, maar waardevol proces. De openheid die Merel zelf heeft werkt ontspannend en geeft echt contact. Ik zou het iedereen aanraden die een mensgericht beroep heeft: supervisie doet je goed!

Jan-Willem Scheurwater, geestelijk verzorger, mei 2018
2018-09-06T09:28:36+01:00
Bij Merel heb ik supervisie gevolgd, 15 bijeenkomsten. Ik ben enthousiast over haar supervisie en wat dat me gegeven heeft. Haar kracht is haar persoonlijke stijl: oprechte belangstelling en betrokkenheid op mijn inbreng en ontwikkeling. Het fijne vond ik haar stijl van reageren: met mildheid, strengheid, gevoel en wijze raad heeft ze me begeleidt. Het is een kunst hoe ze me heeft geholpen balans te vinden in mijn denkwereld en gevoelswereld, en om mezelf serieus te nemen. Het is te merken dat Merel ook therapeut en coach is, dat versterkt de supervisie. Ik kijk terug op een intensief, maar waardevol proces. De openheid die Merel zelf heeft werkt ontspannend en geeft echt contact. Ik zou het iedereen aanraden die een mensgericht beroep heeft: supervisie doet je goed! Jan-Willem Scheurwater, geestelijk verzorger, mei 2018

Authentiek

Merel, ik heb jou tijdens mijn leersupervisie ervaren als

authenthiek, open en toegankelijk, helder, confronterend zonder uit de verbinding te gaan, vakkundig, warm en invoelend, creatief
Ik heb genoten en veel geleerd van hoe jij 'niets hoog hoeft te houden' en niets uit de weg gaat. Dank voor je ondersteuning in mijn professionele ontwikkeling en groei op velerlei gebied!


               Annick Smit

               Verbinder Upledger Instituut Nederland en supervisor in opleiding

               Juni 2016

2017-08-09T13:30:46+01:00
Merel, ik heb jou tijdens mijn leersupervisie ervaren als authenthiek, open en toegankelijk, helder, confronterend zonder uit de verbinding te gaan, vakkundig, warm en invoelend, creatief Ik heb genoten en veel geleerd van hoe jij 'niets hoog hoeft te houden' en niets uit de weg gaat. Dank voor je ondersteuning in mijn professionele ontwikkeling en groei op velerlei gebied!                Annick Smit                Verbinder Upledger Instituut Nederland en supervisor in opleiding                Juni 2016

Vinger op de zere plek leggen


Ik heb Merel leren kennen als student in de opleiding Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en Gestaltgezinstherapie. Merel heeft een helder oog voor wat er aan patronen spelen in hulpverlenings- en supervisiezaken. Ze is betrokken, open en eerlijk en weet de vinger waar nodig op de zere plek te leggen. Ik heb haar als een betrokken en integer hulpverlener/supervisor ervaren.


September 2014


Ferdinand Bijzet

Directeur en opleider Kempler Instituut Nederland

2015-07-10T18:37:39+01:00

Ferdinand Bijzet

Directeur en opleider Kempler Instituut Nederland

Ik heb Merel leren kennen als student in de opleiding Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en Gestaltgezinstherapie. Merel heeft een helder oog voor wat er aan patronen spelen in hulpverlenings- en supervisiezaken. Ze is betrokken, open en eerlijk en weet de vinger waar nodig op de zere plek te leggen. Ik heb haar als een betrokken en integer hulpverlener/supervisor ervaren. September 2014

Scherpe blik


Merel heeft voor mijn teams intervisietrajecten en persoonlijke coaching verzorgt. Ze heeft een scherpe blik op welke processen zich binnen een team afspelen. Haar kracht is het team aan het werk te zetten om van en met elkaar te leren en te excelleren.


In de individuele coaching past ze dit ook toe waardoor medewerkers die vastliepen weer met een frisse blik en zin aan het werk konden.


Daarnaast is Merel een prettig persoon om mee te sparren over leerprocessen in teams.


September 2011


Wilko Kuus

Kwintes, Gebiedsmanager

2015-07-10T18:18:07+01:00

Wilko Kuus

Kwintes, Gebiedsmanager

Merel heeft voor mijn teams intervisietrajecten en persoonlijke coaching verzorgt. Ze heeft een scherpe blik op welke processen zich binnen een team afspelen. Haar kracht is het team aan het werk te zetten om van en met elkaar te leren en te excelleren. In de individuele coaching past ze dit ook toe waardoor medewerkers die vastliepen weer met een frisse blik en zin aan het werk konden. Daarnaast is Merel een prettig persoon om mee te sparren over leerprocessen in teams. September 2011

Spiegel

Dankzij Merel van Dijk ben ik in contact gekomen met mijn weggestopte en onderdrukte gevoelens. Met haar openheid, eerlijkheid en het delen van eigen ervaringen schept zij bij de Gestalttherapie een veilige omgeving. Door mij een spiegel voor te houden bij verschillende gedachtes en denkpatronen heeft zij mij handvatten gegeven om persoonlijke obstakels te doorbreken.

Ellen, augustus 2016
2016-12-07T12:25:59+01:00
Dankzij Merel van Dijk ben ik in contact gekomen met mijn weggestopte en onderdrukte gevoelens. Met haar openheid, eerlijkheid en het delen van eigen ervaringen schept zij bij de Gestalttherapie een veilige omgeving. Door mij een spiegel voor te houden bij verschillende gedachtes en denkpatronen heeft zij mij handvatten gegeven om persoonlijke obstakels te doorbreken. Ellen, augustus 2016

Meer openheid, betere samenwerking

Mijn ervaringen met Merel van Dijk zijn positief. Één van de teams werkte al lange tijd met elkaar samen en zat vast in patronen die moeilijk te doorbreken waren. Voor mij als hoofd ook omdat ik onderdeel was van dit team. Merel had vanaf ons eerste overleg een goed beeld van hoe dit aan te pakken en handelde daar ook naar. Dit heeft voor het team een eye-opener gegeven waardoor er ook op een andere manier met elkaar gecommuniceerd kon worden en tot op de dag van vandaag veel meer openheid naar elkaar toe is wat uiteraard effecten heeft op een goede samenwerking.

Mei 2011

 

Quirien Vermeren

Kwintes, Hoofd begeleiden en wonen

2015-07-10T18:43:36+01:00

Quirien Vermeren

Kwintes, Hoofd begeleiden en wonen

Mijn ervaringen met Merel van Dijk zijn positief. Één van de teams werkte al lange tijd met elkaar samen en zat vast in patronen die moeilijk te doorbreken waren. Voor mij als hoofd ook omdat ik onderdeel was van dit team. Merel had vanaf ons eerste overleg een goed beeld van hoe dit aan te pakken en handelde daar ook naar. Dit heeft voor het team een eye-opener gegeven waardoor er ook op een andere manier met elkaar gecommuniceerd kon worden en tot op de dag van vandaag veel meer openheid naar elkaar toe is wat uiteraard effecten heeft op een goede samenwerking. Mei 2011  

Rust


Ik heb erg veel geleerd in mijn leersupervisie bij jou.


Je rust had ik nodig om bij mijzelf te komen. Je vriendelijkheid om aardiger voor mezelf te worden. Je vasthoudendheid om te durven stilstaan en te kijken naar mezelf. Je oefeningen om te ervaren van dat wat er is in mij. Je theorie om inzicht te krijgen of om een verbinding te leggen tussen theorie en praktijk. Je persoonlijke benadering en kwetsbaarheid om me veilig te voelen en open te kunnen stellen.


Anita Terlouw, supervisor-in-opleiding en (relatie)therapeut, juni 20162017-08-09T13:22:53+01:00
Ik heb erg veel geleerd in mijn leersupervisie bij jou. Je rust had ik nodig om bij mijzelf te komen. Je vriendelijkheid om aardiger voor mezelf te worden. Je vasthoudendheid om te durven stilstaan en te kijken naar mezelf. Je oefeningen om te ervaren van dat wat er is in mij. Je theorie om inzicht te krijgen of om een verbinding te leggen tussen theorie en praktijk. Je persoonlijke benadering en kwetsbaarheid om me veilig te voelen en open te kunnen stellen. Anita Terlouw, supervisor-in-opleiding en (relatie)therapeut, juni 2016

Ervaren

In mijn zoektocht naar een supervisor ontdek ik Merel. Aan de slag vanuit de ervaringsgerichte benadering, dat leek mij als denker een mooie en voor mij nieuwe methode om mijn ontwikkelproces middels supervisie in te gaan.

In de gesprekken over eigen casuïstiek heeft Merel mij meer bewust gemaakt van mijn gevoel en deze bewustwording ben ik gaan toepassen bij het maken van keuzes.

De gesprekken waren oprecht, met ruimte voor angst of pijn. Het was leren door te ervaren. Merel toont zich betrokken en is tevens stimulerend om vanuit bewustwording te gaan experimenteren met nieuw gedrag. Na de supervisie genoeg handvatten om hier volop mee verder te gaan. Ik kijk terug op een waardevolle tijd.

Kwaliteitsmedewerker in de ouderenzorg, juni 2017
2017-08-01T13:44:51+01:00
In mijn zoektocht naar een supervisor ontdek ik Merel. Aan de slag vanuit de ervaringsgerichte benadering, dat leek mij als denker een mooie en voor mij nieuwe methode om mijn ontwikkelproces middels supervisie in te gaan. In de gesprekken over eigen casuïstiek heeft Merel mij meer bewust gemaakt van mijn gevoel en deze bewustwording ben ik gaan toepassen bij het maken van keuzes. De gesprekken waren oprecht, met ruimte voor angst of pijn. Het was leren door te ervaren. Merel toont zich betrokken en is tevens stimulerend om vanuit bewustwording te gaan experimenteren met nieuw gedrag. Na de supervisie genoeg handvatten om hier volop mee verder te gaan. Ik kijk terug op een waardevolle tijd. Kwaliteitsmedewerker in de ouderenzorg, juni 2017

Persoonlijk en professioneel

Merel, ik heb jou ervaren als een prettige, persoonlijke en professionele leersupervisor (i.o.). Prettig: ik heb me welkom en op mijn gemak gevoeld, je zorgde voor rust en ruimte voor mijn verhaal en leerproces. Persoonlijk: Je was vasthoudend in het contact juist ook op moeilijke momenten, bleef je me ontmoeten.  Je durfde ook je eigen twijfel of onzekerheid te laten zien, hierin was je voor mij een voorbeeld.
Professioneel: Je wist het hier-en-nu in de leersupervisie te verbinden met wat er in mijn supervisies en in mijn leerproces gebeurde.  Maar ook met de theorie en belangrijke concepten die mij hielpen beter te begrijpen wat er in supervisie gebeurt en dit ook beter te zien en te verwoorden naar mijn supervisanten toe.

Juni 2015

Anne Siek

Psycholoog/docent huisartsopleiding en supervisor-in-opleiding

2015-07-10T18:23:03+01:00

Anne Siek

Psycholoog/docent huisartsopleiding en supervisor-in-opleiding

Merel, ik heb jou ervaren als een prettige, persoonlijke en professionele leersupervisor (i.o.). Prettig: ik heb me welkom en op mijn gemak gevoeld, je zorgde voor rust en ruimte voor mijn verhaal en leerproces. Persoonlijk: Je was vasthoudend in het contact juist ook op moeilijke momenten, bleef je me ontmoeten.  Je durfde ook je eigen twijfel of onzekerheid te laten zien, hierin was je voor mij een voorbeeld. Professioneel: Je wist het hier-en-nu in de leersupervisie te verbinden met wat er in mijn supervisies en in mijn leerproces gebeurde.  Maar ook met de theorie en belangrijke concepten die mij hielpen beter te begrijpen wat er in supervisie gebeurt en dit ook beter te zien en te verwoorden naar mijn supervisanten toe. Juni 2015

Van mens tot mens

Naast het feit dat Merel een zeer getalenteerde goede supervisor is die haar professionele afstand bewaard, laat ze ook zien gevoelig te zijn, uit die rol als supervisor te kunnen stappen en van mens tot mens te kunnen communiceren. Ze laat zien oprecht de ander te willen helpen en is zeer betrouwbaar in hetgeen je haar in vertrouwen vertelt.

Juni 2009

Vesna Jonges

Student Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Hogeschool van Utrecht

2015-07-10T18:31:08+01:00

Vesna Jonges

Student Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Hogeschool van Utrecht

Naast het feit dat Merel een zeer getalenteerde goede supervisor is die haar professionele afstand bewaard, laat ze ook zien gevoelig te zijn, uit die rol als supervisor te kunnen stappen en van mens tot mens te kunnen communiceren. Ze laat zien oprecht de ander te willen helpen en is zeer betrouwbaar in hetgeen je haar in vertrouwen vertelt. Juni 2009
0
0