Verhoog je levenskwaliteit door emotionele hygiëne aan te leren

Waarom leren we onze kinderen wel dat je een pleister kan plakken op een wond, en dat je je tanden twee keer per dag moet poetsen, maar niet hoe je je zelfvertrouwen kan beschermen, hoe je kan omgaan met faalervaringen of gevoelens van eenzaamheid? Ik wilde dat ik als kind had geleerd hoe ik na een mislukking mijn eigen negatieve gedachten over mezelf kon stoppen, of hoe ik had kunnen omgaan met gevoelens van schaamte en alleen zijn. Wat zou dat nu voor verschil maken! Laten we aandacht hebben voor emotionele pijn bij onszelf en bij anderen. Laten we samen bouwen aan een betere alledaagse emotionele gezondheid. Klik hier, voor een mooi filmpje van Guy Winch, een psycholoog uit de VS (als je op play drukt, kan je daarna rechts onderin Nederlandse ondertiteling selecteren bij “subtitles”).